Indretning

Tag naturen med ind i din indretning – Få de 4 bedste tips

Indretning

Tag naturen med ind i din indretning – Få de 4 bedste tips

Tag naturen med ind i din indretning – Få de 4 bedste tips

Lad indretningen i dit hjem følge naturens gang…

1. Følg årstiden
Jeg elsker de skiftende årstider og jeg lader i den grad min indretning følge naturen og årstiden. Det giver mig en balance i livet at følge årstiden og mærke skiftende i mit hjem. Når vi nu alligevel tilbringer så meget tid i vores hjem, så er det for mig enormt vigtigt at mærke og trække naturen udenfor med indenfor.

Natur materialer giver også en god kontrast til alle vores andre ting i vores indretning. Vi har mange af de samme overflader fx. gips vægge, store vinduespartier, mange af vores møbler er lavet af MDF plader/træ og det giver nemt det samme udtryk i vores indretning. Derfor er det så vigtigt at skabe kontraster. I mit nye boligstylist kursus går jeg meget mere i dybden med at skabe kontraster i indretningen for det giver så meget. Dit hjem føles hyggeligt, varmt og personligt.

2. Brug kontraster
Kontraster er når modsætninger mødes. Varm – Kold, Blød – Hård, Blank – Mat, Gammelt – Nyt, Læder – Satin, Fint og poleret – Råt og rustik osv. Så tag et kig på dit hjem og indretningen og tjek om du har nok kontraster.

Natur materialer kan være mindre møbler som skammel, bænk, taburet mm. håndlavet i rå og rustik træ, træ fade og bakker, vaser med grene i fra haven, ting du har fundet i naturen og pynter op med på fade og bakker som kogler, en sjov og anderledes pind, sten, mos, sand, muslingeskaller, stole i flet, flet kurve. Det kan også være objekter der har en naturlig blød snoret facon. Der er masser af måder at bringe naturen med ind i din indretning.

3. Natur farver
Bring naturens farver med ind i din indretning – jordfarver behøver ikke at være så kedelige, jeg elsker selv jord og sandfarver. Det er nogle rigtige gode naturlige farver. Jordfarver giver ro og balance i vores liv og i vores hjem. Smukke afdæmpede jordfarver kan du nemt bruge. Mal fx en væg eller vælg møbler i de sand og brune nuancer. Er du til mere farve er grønne farver virkelig også en smuk og rolig farve. Brug igen dæmpede grønne nuancer på en væg eller hvis du skal have en ny sofa, kunne det være en grøn sofa eller to grønne lænestole.

4. Lad det gro
Grønne planter – dem kommer vi ikke udenom. Planter renser luften i dit hjem og så er de med til at skabe liv i din indretning. Det kan også være en stor blomster gren eller et lille træ med rødder du tager med ind i en store vase på spisebordet eller sofabordet. Jeg har altid grene fra haven stående i en vase i stuen. Jeg har mange lave møbler i stuen så jeg elsker simpelthen når der er en stor høj gren på sofabordet. Det får det hele til ikke at se for fladt ud og elsker at der kommer noget højde på så øjet løftes når man kommer ind i stuen.

(Farver lånt af @Jotun)

+ +