Borddækning

Sådan dækker du et smukt påskebord

Borddækning

Sådan dækker du et smukt påskebord

Sådan dækker du et smukt påskebord – ideer til påskeborddækning

Forkæl dine påskegæster med et smukt påskebord

Får du gæster i påsken kan du overraske dine gæster med et smukt dækket påskebord. Der skal ikke så meget til men med forårsblomster og æg kommer du langt når du skal pynte op til påske. Jeg elsker selv at gøre lidt ekstra ud af højtider, jeg elsker at være kreativ og så elsker jeg selve processen op til – at finde frem til de helt rigtige påskematerialer, forårsløg, påskemenuen mm. det er så hyggeligt at forberede dig på påsken.

Du kan pynte op med søde påskeæg du selv har lavet eller købt færdige. Du kan nemt også lave søde påskereder – se her hvordan du laver dem: DIY – Lav små søde påske reder.De fine reder kan ligge på bordet som en del af påskeborddækningen eller du kan bruge de fine påskereder rundt om i hjemmet på en stak bøger i stuen eller på en køkkenhylde.

Sådan laver en smuk påske borddekoration
Har du lidt god tid kan du lave en smuk blomster dekoration til påskebordet. Med en aflang påske blomsterdekoration er der også plads til påskemaden. Sild, fiskefilet, lakseroulade mm. Den aflange og smalle form på borddekorationen er perfekt til påskebordet.

Jeg har her brugt 2 aflange forme til påske borddekorationen – du kan vælge 3 eller måske 4 forme alt efter længden på dit spisebord eller alt efter hvor lang borddekorationen skal gå ud på midten af bordet. Kom våd oasis i formen og begynd at stikke det grønt ned i som du har valgt. Husk tænk over højden på borddekorationen så man kan se bordmanden overfor bordet. Jeg har kommet lidt høje pil grene i dekorationen så man stadig kan se igennem grenene og se de andre der sidder ved bordet.

Sæt metal spyd i forårsløg og stik dem ned i den våde oasis. Brug flere forskellige blomsterløg for at varier udtrykket i blomsterdekorationen. Slut at med at dække oasis med mos og pynt med barkstykker, fjer og æg.

Påskepynt på stole
Du behøver ikke kun at pynte bordet med påskepynt – du kan også som her, pynte spisestolen hvor dine gæster skal sidde. Det kunne være et lille chokolade påskeæg man binder fast til stolen eller som her er det en spisebordsstol fra Rosen-lund.dk hvor der er en fin lille knage på ryglænet så man nemt kan hænge en lille påskerede på den fine knage. Det er en rigtig sød måde at lade påskestemningen sprede sig rundt i rummet på.

Lav søde æg blomster
Hvis du skal stå for påskemaden så vil jeg her vise dig et sødt lille påsketip til fx rejesalaten eller en anden lækker påskesalat. Du kan lave de sødeste æg blomster ved at forme ægget dagen før i køleskabet.

Sådan gør du: Du koger de antal æg du skal bruge til din salat. Når de er færdig kogt piller du ægget og mens det er blød og varm kommer du madpinde omkring ægget og binder film omkring ægget. Bind det lidt stram og bind enderne af madpindende sammen så de presser ægget. Lig ægget på køl og næste dag tager du ægget ud af køleskabet og skære de fine blomster æg ud.

Kan jeg byde på en kop forår?
En sød og helt enkel borddekoration til påskebordet er at lave søde kommer med forår i og pynt med dem på spisebordet. Brug forskellige kopper i forskellige størrelser og lad dem fylde midten af bordet. Så lav gerne mange forårskopper så det kommer til at fylde på bordet. Du finder alle dine yndlingskopper fylder dem op med forårsløg, birkerede, mos og lidt fjer. Så har du en smuk og simpel påske borddekoration til dit påskebord.

Håber det kan give lidt inspiration til dit påskebord…

Rigtig god påske

+ +