DIY, Borddækning

DIY – Lav små søde påske reder

DIY, Borddækning

DIY – Lav små søde påske reder

DIY – Lav små søde påske reder

Lav søde forår og påske reder

Foråret og påsken er på vej – du kan lave de fineste søde små påske reder af enten hø eller birkegrene. Andre grene kan også bruges, de skal bare være nemme at bøje. Du kan bruge de søde reder på fade og pakker og pynte dem med vagtelæg og fjer. Pynt et fad med en rede, en vase med forårs grene i og en sød lysestage. Så har du en smuk forårsdekoration på et fad til at sætte på sofabordet eller spisebordet.

De vil også være rigtige søde at bruge som bordkort på påskebordet med rigtige chokolade æg i. En sød ide til dine påskegæster med et lille bordkort med navn på i reden sammen med et lækkert kvalitets chokolade æg.

Det skal du bruge:

  • Bøjelige grene, fx hængebirk
  • Hø – tørt græs eller halm.
  • Vindseltråd
  • Mos
  • Fjer
  • Saks
  • Chokoladeæg

Sådan laver du hø rede:

Sammel dit hø og rul det til en smal lang pølse med vindseltråd. Der må gerne stritte græs/hø ud den behøver ikke at være så perfekt. Så bliver den kun endnu mere perfekt og naturlig. Når du har lavet den begynder du at rulle den lange hø pølse sammen. Vi starter med at lave bunden af reden og binder den opad, så den får skålform. Bind den sammen med ståltråd så reden holder og du kan nu pynte reden med lidt mos,æg og fjer.

Sådan laver du rede med hængebirk:

Når du bruger hængebirk er det lige før du ikke behøver at bruge vindseltråd. Du laver 2 reder i to forskellige størrelser en lille rede og en lidt større rede. . Sæt rederne ovenpå hinanden og bind dem sammen med vindseltråd og du har din lille rede. Kom lidt mos i bunden af reden og pynt den med æg og fjer. (Hvis du vil lave en større rede kan du lave flere reder i forskellige størrelser som lægges ovenpå hinanden.)

+ +