Borddækning

Dæk et smukt efterårsbord med græskar

Borddækning

Dæk et smukt efterårsbord med græskar

Dæk et smukt efterårsbord med græskar

Jeg elsker efterår… jeg elsker farverne, jeg elsker duften
Og med så mange lækre ting i naturen her om efteråret er det perfekt at dække et smukt efterårsbord med masser af græskar. Måske du venter gæster og i skal nyde en varm simrer ret, som har stået det meste af dagen på komfuret og taget smag til sig, eller måske det er halloween bordet der skal dækkes til gæster. Hvad end det er, vil jeg her i dette blog indlæg give dig inspiration til at dække et smukt efterårsbord med græskar i forskellige størrelser og former.

Til dette efterårsbord har jeg brugt rattan dækkeservietter og service fra Riviera Maison. Lyskæde er fra Ib Laursen og græskar + andet grønt kan købes hos din lokale blomsterbutik. Tit når vi pynter vores bord, så har vi måske lidt en tendens til at lade det fylde hele bordet. Sætte græskar med meget mellemrum på hele bordet, lidt forskudt for hinanden. Her på dette efterårsbord har jeg valgt at samle det hele på midten så det giver mere volume og det bliver en mere kompakt efterårs borddekoration. Lyskæde giver hygge og et varmt lysskær – her kan man også suppler med levende lys hvis man er til det, men synes jeg det gav mening at det kun blev lyskæden der gav hyggebelysning her – og ja så er der nok ikke rigtigt plads til lysestager 🙂

Jeg har brugt:

  • Græskar (forskellige sorter)
  • Eukalyptus
  • kogler
  • Diplocyclos (grønne bær på ranke)
  • Lyskæde

Sådan gør du:
Til at starte med har jeg lagt et stykke cellofan på bordet, for at beskytte min bordplade for fugt fra græskar og andet grønt. Start herefter med at sætte de største græskar i midten og begæg dig ud af med mindre græskar. Fyld de store huller ud med græskar og tilsidst kan du fylde ud med blomster. Jeg har valgt at fylde ud med eukalyptus men her kunne man også bruge mos, hortensia, flotte efterårsblade mm. Jeg har ikke sat eukalyptus i vand (fx lille vandbeholder) jeg har sat dem rundt omkring og det holder perfekt. Eukalyptus kan holde sig længe.

Servietfoldning som græskar:
Skal du fuldende din borddækningen så kan du nemt og hurtigt folde dine servietter til søde græskar. Græskar servietter er så flotte og dekorativ til dit efterårsbord.

Du skal bruge:

  • Stofserviet
  • Kanel stang
  • Serviet ring

Sådan gør du:
Fold din stofserviet helt ud og læg servietringen i midten. Fold de fire hjørner ind mod servietringen. Fold derefter enderne ind i servietringen så den danner en cirkel eller form som græskar. Til sidst sættes kanelstangen i midten som stilk på græskar servietten.

Bordkort som græskarbolle:
En rigtig sød måde at lave bordkort på, til dit efterårsbord er de søde græskar boller som er formet som søde græskar. Her får du både kuvertbrød til forretten og et sødt bordkort som er meget dekorativ til din borddækning. Du finder opskriften på linket her: Græskar boller – opskrift på hyggelige Halloweenboller

Jeg håber du har fået lidt inspiration til dit efterårsbord eller halloween bord her i dette blogindlæg. Sig endelig til hvis du har spørgsmål eller forslag til nye emner jeg skal tage op her på bloggen.

Af hjertet TAK fordi du læser med.

+ +