Smukke interiør billeder har en stor plads i mit hjerte, jeg elsker at style med interiør og møbler og fuldende stylingen med at tage smukke billeder. Heraf kom også vores populære Fotostylist kursus som er en smuk kombi i at lære at tage smukke billeder, redigere dem og style med interiør.

Jeg elsker lyse interiør billeder med en blød kontrast i billedet og det er her mit redigeringsprogram kommer på arbejde nemlig
Lightroom. Her får mine interiør billeder det sidste touch inden de kommer ud på de sociale medier eller på bloggen.
Lightroom er et fantastisk redigeringsprogram når det kommer til billeder. Som Fotostylist er selve stylingen selvfølgelig meget vigtigt
men du kommer ikke uden om Lightroom. Så inden du frigiver dine interiør billeder, så vent til du har redigeret dem lidt i Lightroom.

Jeg vil her vise hvordan jeg redigere mine billeder. Jeg er på ingen måde en professionel fotograf, meget af det er selvlært og interessen for det smukke billede.

 Men der er masser af muligheder med Lightroom, så det gælder om at prøve sig frem og justere og lære programmet rigtigt godt at kende, så du finder frem til den helt perfekte redigering for dig.

Redigering i Lightroom:

1. Gør billedet lysere og juster kontrast

Jeg øger min eksponering (gør den lysere) og sænker hvidhed og dagslyset. Hvis det begynder at se for stærkt kontrast ud
hvor det hvide er for lyst og det mørke farver bliver for mørke, hæver jeg sort – skiven for et blødere udseende.

2. Hold farverne tro mod virkeligheden

Mit mål med hvert billede jeg redigere, er at få mine billeder til at se godt ud som muligt, uden at det kommer til at se for redigeret ud. At få farverne i billedet
til at se naturlige ud og så tæt på det virkelige liv som muligt. Store farveforskelle eller filtre kan komme til at se uprofessionelle ud.

Jeg øger tit mætningen af grønne farver i mine billeder eller nogle gange hvis der er mennesker på billedet så kan huden blive for orange. Her kan du lave justeringer for hver enkel
farve i Lightroom som giver dig masser af kontrol over tonen i dit billede.

På billedet har jeg ændret den blå farve som ses i loftet ind til det andet køkken (se forskellen på billedet ovenover og billedet her nedenfor)

3. Juster dit billede

Uanset hvor hårdt du prøver at indstille dit kamera lige eller i den perfekte vinkel, er det sikkert en smule “off”
Den kan hvertfald være svært at have den perfekte indstilling på dit interiør når du tager et billede.
Det er tit, hvis ikke næsten hver gang jeg skal ind og lave små justeringer i Lightroom bagefter.

Her bruger du skiven lodret og vandret til at justere billedets perspektiv og juster alle linjer så de er i niveau.
Du kan også bruge roter.skiven til at vippe billedet den ene eller den anden retning, hvis det er nødvendigt.

Bliv ved med at lave de små justeringer så alle dine kanter er perfekt på linje

4. Foretag punktjusteringer

Nogle gange har du brug for at lave en lille redigering på et bestemt sted på dit billede. fx et hjørne af dit billede som er meget mørkere end resten af billedet.
eller noget der skal fjernes fra dit billede.

På mit køkken billede her nedenfor har jeg fjernet de 3 spots som kunne ses i loftet. Det forstyrre billede med de sølv pletter i loftet så dem fjernede jeg ved at trykke på Reparation og vælge Reparer. Her kan du vælge hvor stor/tyk din reparer skal være ved størrelse

Her kan du se forskellen på før og efter redigering i Lightroom. Det er små justeringer som gør en kæmpe forskel på dine billeder.

     Før:                                                                                                                    Efter:

 

Bruger du Lightroom? har du nogle skønne tips og tricks så del dem endelig her på bloggen så vi andre kan blive inspireret :)

Kh. Tanja

+ +