Indretning

Sådan indretter du med pyntepuder

Indretning

Sådan indretter du med pyntepuder

Sådan indretter du med pyntepuder

Hvordan er det nu lige med de pyntepuder – hvilken puder passer til en grå sofa? Hvor mange puder i sofaen? Hvordan sætter man puder sammen? Det er nogle af de spørgsmål jeg får rigtigt tit af kunder og det tænker jeg selvfølgelig vi skal gå ned i dybden med i dette blog indlæg.

Jeg elsker at indrette med puder, som i virkelig elsker. Det er så nem en måde at skrifte farve på i vores hjem. Og vi skal huske at vores hjem ændre sig efter årstiden så de puder du har i sofaen om sommeren er nok ikke dem der skal være i sofaen om vinteren. Vores hjem forandre sig og det gør vi også selv. Der kan være en periode hvor vi er vild med grønne farve så hvorfor ikke styrke den farve vi kan mærke i os selv vi har brug for, i vores indretning?

Jeg kan huske fra barn af at min mor altid havde de samme puder i sofaen og de var alle ens. Samme farve, mønster og størrelse. Det skal vi væk fra. Det første vi ser når vi træder ind i stuen er typisk sofaen og det må det gerne være inspirerende og indbydende at kigge på.

Når du skal ud og finde nye puder skal du tænke i farve, størrelse, materiale.

Farver på Pyntepuder:

Farven går lidt an på hvilken farve du har valgt i din øvrige indretning hvor puden skal være i. Fx plejer jeg at sige at farven i din indretning skal gå igen 3 steder. Så hvis du har stuen så kunne en farve gå igen i en pude, en vase, et væg billede. Ud fra den farve du har valgt 3 steder i din indretning kan du finde puder der understøtter den farve nuance.

Så hvis jeg skal besvare spørgsmålet om hvilken farve puder passer til min grå sofa? Så vil jeg svare: Jamen det gør alle farver jo stort set. Det gælder bare om du vælger 1 farve 3 steder. En blå pude, en blå skål på sofabordet, en blå strib i gulvtæppet under sofabordet. Nu kan du så finde flere puder i andre farver med en undertone af blå. fx en rosa pude med en blå tråd i, en gul pude som er en kontrast farve til blå osv. Det vigtiges er; at blande farver og mønstre ikke skal være farligt. Det skal være sjovt og alt er tilladt.

Hvis du har brug for inspiration til farver på puder så kig på farvehjulet. Her kan du få inspiration til farver der ligger sammen som giver en god farveharmoni og komplementærfarver som er farver der ligger overfor hinanden i cirklen.

Hvilken farve puder passer til min sofa; Igen kan du bruge farvehjulet. Hvis du har en grøn sofa kan du vælge puder der ligger ved siden af den grønne farve, hvis du følger med uret. Det kunne være puder i gule nuancer eller komplementærfarven som er røde, så kunne en sart lyserød pude i en grøn sofa også være flot.

Størrelser på pyntepuder:

Det er kommer hurtigt til at se flad og kedeligt ud hvis alle puder i sofaen måler 45×45 cm. Mit råd er altid at bruge 3 forskellige størrelser på puder. Derudover behøver en pude ikke at være firkantet. Heldigvis findes der i dag mange forskellige former som runde puder, puder der er formet som en muslingeskal, en vaffelis mm. Jeg synes især en rund pude sammen med firkantede puder giver et godt og behageligt udtryk i sofaen. Den runde form bryder alle de firkantet former som; de andre puder i sofaen, en firkantet sofa, firkantet væg billede mm. Vi har utrolig mange firkantede elementer i vores hjem. Ha den i mente når du indretter.

Eksempel på størrelser kunne være 50×50, 45×45 og 60×30 cm. 3 forskellige puder i forskellige materialer og farver kunne være i den ene ende af sofaen sammen, som en klynge der passer sammen.

Materiale på pyntepuder:

Uha den er altså også rigtigt vigtigt. Vi mennesker tiltrækkes af materialer. At mærke og røre ved forskellige materialer er noget der forstærker vores sanser. Vores øjne tiltrækkes af forskellige materialer.

Så mit bedste råd er: Brug forskellige materialer og struktur på puder.

struktur og materiale valg på puder
Det er vildt hvad det gør ved indretningen når vi vælger puder i forskellige materialer. Det giver en personlig indretning i dit hjem for der er ingen andre der har den samme sammensætning af puder som du har valgt til dit hjem. Sammensæt puder i bomuld, velour, pels og læder. Det kunne være fx være 2 puder i to forskellige størrelser i bomuld og en rund pelspude til at bryde de to i bomuld.

Eller vælg: 3 puder i 3 forskellige størrelser og i 3 forskellige materialer men de har samme farvetone til fælles. Der er masser af muligheder og nogle gange skal vi nok ikke tænke så meget… bare gør det…

Hvor mange puder i sofaen:

Her er det vigtigt at du kigger på din sofa hvor stor/lille den er og hvor tung/let den er. Generelt sætter jeg følgende puder:

3 pers. Sofa 2 puder i den ene ende og 2 eller 3 puder i den anden ende.
En hjørnesofa sætter jeg typisk 2 puder i hver ende af hjørnesofaen og i hjørnet sætter jeg 3 puder.
En sofa med Chaise Longue sætter jeg 2 puder i enden og 3 puder i hjørnet og måske et tæppe der ligger over chaiselongue.
Lænestol 1 eller 2 puder.

Pude karate:

Her får du boligstylistens bedste styling tip til hvordan puden arrangeres rigtigt. Jep det er så simpel som et karate puf med hånden i toppen af pudekanten så puden nærmest får et hak ned. Så simpelt men puden får det helt rigtige look. I bolig magasiner kan du typisk se på puderne hvordan de har fået et karate håndslag af boligstylisten inden der skydes billeder af.

Sådan gør du; Puden rystes godt og sættes hvor den skal sidde, giv den 1 eller 2 karate puf i toppen og evt. et mave puf på puden så den ikke buler for meget ud. Så skulle den være der.

Jeg håber dette indlæg har kunne gøre dig lidt mere klog på pyntepuder i vores indretning. Det er hvert fald en fantastisk mulighed for at gøre vores hjem personlig, at vise hvem der bor her med puder. Puder kan så meget i vores boligindretning og vi skal huske at lege med indretningen.

Hvis du har svært ved at se puderne for dig, at forestille dig hvordan de kommer til at se ud i din egen sofa så tag billede af puderne i den butik hvor du har set dem, eller online og print dem ud og sæt dem sammen foran dig. Det giver et bedre overblik at se farve og mønstre sammen i forhold til hinanden og læg billederne på sofaen og se det for dig.

Kærlig Hilsen Tanja

+ +