Feng Shui Indretning

Hvad er Feng Shui

Feng Shui Indretning

Hvad er Feng Shui

Hvad er Feng Shui

Hvad er Feng Shui Indretning?

Det spørgsmål har jeg tit fået og jeg elsker at svare på det!

Korts sagt vil jeg sige det er Bevidst boligindretning. Og hvad mener jeg så med det – ja ser du; Din underbevidsthed ser så meget mere end du tror. Din bolig er et udtryk for det, der forgår indeni i dig – din psyke.

Jeg har tit hørt den her; Jeg ser slet ikke mit rod mere i kælderen eller jeg ser slet ikke de fodlister som jeg mangler at sætte op i stuen. Mit svar: Jo det gør du!!! Men du lægger ikke mærke til det mere, at du faktisk ser det.

Fx hvis du sidder i bilen og op på siden kommer en bus med en reklame på siden. Du ser reklamen men tænker ikke over det. Næste gang du ser det produkt du så på busreklamen i en butik genkender du produktet. For din underbevidsthed har noteret det. Det samme sker dit hjem.

Det er det Feng Shui handler om i bund og grund om. At være bevidst om det du omgiver dig med. Hvis du vil tabe dig og du har et kunst maleri hængende med en buttede kvinde på, så modsiger de to ting hinanden. Så var det nok bedre med en slank kvinde på det maleri, når du nu gerne vil tabe dig

Dit hjem er et spejlbillede af din identitet.

Ja jeg ved godt der ligger så meget mere under det som jeg også kommer ind på længere nede i det her blog indlæg hvor det også bliver lidt mere nørdet men først vil jeg sige det behøver ikke at være så hippie og old school, det er hvad man gør det til. Jeg har lært Feng Shui helt fra bunden af og nogle ting bruger jeg og resten skubber jeg til side. Men for at gøre det helt klart så har Feng Shui intet med mode at gøre. Det handler om at skabe balance i sit liv. Opnå det man gerne vil i live. Alt er energi, Yin og Yang.

Ryd op
Feng Shui indretning og oprydning hænger nøje sammen. Skab enkelhed og orden i dit hjem så du bliver mere handlekraftig. Beskidt og rod trækker energien ned. Ved en oprydningskonsultation ser jeg tydeligt hvordan det påvirker kunden når vi går i gang og under selve arbejdet. Jo mere vi får ryddet op og smidt ud, jo mere glød og glæde ses hos kunden. Det er en hård personlig process.

Vi bliver træt og sløv af for meget rod. Rod kan påvirke vores kropsvægt – kroppen stopper til med affaldsstoffer som ens hus også stopper til, energien kan ikke flyde rundt og vi mister overblikket. Rod får os til at udskyde ting, gøre os forvirret, og du mister overblikket.

Feng betyder Vind og Shui betyder Vand
Feng Shui er udviklet i Kina for over 4000 år siden og bliver brugt meget i østen. Det kommer mere og mere frem her i vesten især i denne tid hvor vi lever med mindfulness, at leve i nuet og vi er en del af hele universet og være i et med vores moder natur.

Det handler om at manifestere det du ønsker i dit liv, vis i din bolig det du ønsker dig – og den del af Feng Shui bruger jeg aller mest.

De 5 elementer:
For at skabe harmoni i vores hjem og i os selv arbejder man ud fra de 5 elementer; Træ, Ild, Jord, Metal og Vand. De 5 elementer er forbundet med årstiderne og tidspunktet på dagen. De 5 elementer er også forbundet til nogle bestemte former, farver og materialer som vi bruger i vores indretning for at skabe balance.

Træ: Øst – Når du vil skabe vækst, optimisme – Grønne farver, høje former, træ, papir, kurve flet

Ild: Syd – Anerkendelse, berømmelse – røde og orange farver, spidse former, rød tekstiler, bloklys, brændeovn.

Jord: Sydvest – Stabil, hygge, stabilitet – brune og gule farver, vandrette former, terrakotta, bløde sten, lerpotter.

Metal: Vest – Lederskab, fokus, pålidelighed – hvid, søl, guld farver, runde former, marmor, granit, sølv pynt.

Vand: Nord – Fremskridt, fleksibilitet – blå og sort farve, bølgende former, vand, glas, snoede mønster på stof.

Bagua – de 8 retninger.
Når du er klar over der er, de her 5 elementer så har de 5 elementer 8 retninger. 8 kompasretninger som du bruger dit kompas på mobilen til at finde i dit hjem. Fx du ved vand ligger i Nord. Find dit kompas og se hvilken rum i din bolig der ligger i Nord som er et vandområde.

Når det skal være helt nøjagtig og kan skal kunne se hvor i ens hjem de 8 retninger ligger laver man en Bagua over ens hjem. Det kræver noget mere viden og det vil jeg ikke komme ind på i dette indlæg for det kræver næsten et indlæg for sig, men man kan fornemme med sit kompas på mobilen hvor ca. de 8 retninger er i ens bolig. Hvis dit hus har L-form eller anden form så ligger der en større udregning bag for at man kan kortlægge en Bagua på ens plantegning.

Kort sagt så er Baguaen et redskab vi bruger for at kortlægge de områder en bolig, en arbejdsplads eller et enkelt rum har.

En Bagua er sammensat af energier, 9 livsområer, de 5 elementer og de 8 kompasretninger. Det er en fantastisk måde at skabe balance i alle rum i ens bolig på.

Her har jeg udregnet en Bagua på en kundes grundplan. Den er udregnet ud fra kompas metoden som er den mest nøjagtige udregningsmetode. Det gør at kunden og jeg kan se hvilken element der er knyttet til de forskellige rum i kundens bolig.

Fx. kundens spisestue er i et vand område og jord område. Jeg ved at kunden gerne vil finde et nyt arbejde og vandområde er vores karriere område så jeg sikre mig at hun har “vand” i dette område så det støtter hende i at finde et nyt arbejde. Vand er fx. farven blå og sort, bølgede former, glas mm.

Så mit bud på indretningen i vand område kunne fx være vaser, krukker i blålige farver, glasskål med vand i, lampe over spisebord i bølgede former, planter og blomster med bølgede eller hængende blade/blomster for vandfalds effekt, billeder med vand og gerne billede pynte genstande der forbinder kunden med hendes ønske job så hun kan begynde at manifester om hendes drømme job.

Feng Shui indretning er en meget personlig indretning – hvor vi går i dybden med dit liv. Hvad har du af personlige ønsker, hvor i livet skal der mere fokus på fx. vægttap, et familie medlem man gerne vil se igen, venskab, ny partner, penge, job mm.

Har du brug for hjælp til Feng Shui indretning så kontakt mig gerne. Jeg kan indtegne din Bagua for dig alt du skal gøre er at lave en Nord pil på din plantegning og sende den på mail til mig. Jo mere nøjagtig den er jo mere nøjagtig bliver din Bagua. Jeg indtegner Bagua på din plantegning efter Kompasmetoden. Så kan du nemt selv gå i gang med Feng Shui.

Kærlig hilsen Tanja

+ +