Borddækning

Borddækning – sådan pynter du et smukt sommer bord m. strandtema

Borddækning

Borddækning – sådan pynter du et smukt sommer bord m. strandtema

Borddækning – sådan pynter du et smukt sommer bord m. strandtema

Der er ikke noget så skønt som et flot pyntet bord med strandtema og endnu bedre hvis vejret er dejligt og man kan sidde udenfor og nyde maden og et flot pyntet bord. Skal du have sommer gæster som fx et sommer bryllup, firmafest eller bare de nærmeste venner på besøg og der skal gøres lidt ekstra ud af stemningen så er strand tema måske en måde at style på.

Boligstylist Tanja Lund
Hvis stilen skal føres helt igennem så kan der også omkring bordet skabes strandtema, det behøver ikke kun at være på selve spisebordet. Det kan fx være indgangspartiet der får lidt strandtema, menuen skrives på et Paddle board, store palme blade eller strandsand som gulv mm. Der er mange muligheder.

Menuen kan også have et strand tema over sig med fx fisk på menuen, velkomstdrinks i kokosnødder, en mindre båd med isterninger og drikkevarer i haven. Jo mere og bedre man kan få strandtemaet rundt om og ikke kun på bordet hvor dine gæster skal sidde, jo mere fuldendt og synligt bliver stemningen.

Når du spørger mig så synes jeg jo bordet og omgivelserne betyder lige så meget som menuen, den mad man får serveret. Jeg har selv tit prøvet når jeg fik en rigtigt god vin på en restaurant og så efterfølgende har jeg prøvet at bestille den selv samme vin og da den så skulle nydes på terrassen, så smager den slet ikke som jeg huskede den på restauranten. Det var en helt anden stemning på den restaurant hvor jeg nød den dejlige vin. Så et flot tablesetting gør en stor forskel.

Sådan gør du:

Tit når jeg pynter direkte på et bord, plejer jeg at ligge et stykke cellofan for at beskytte bordet og i dette tilfælde er det strandsand. Så jeg har lagt et smal stykke cellofan i midten på havebordet hvor mit strandsand skal ligge. Derefter kommer jeg alt sandet på. Husk sørg for det ikke kommer for langt ud så det kommer til at ramme dækkeservietterne. Jeg vil gerne holde det i midten selvom det stadig skal se lidt tilfældigt ud.

Jeg kommer de store perlemuslinger på, kokosnødder, og herefter ligger jeg palmeblade så kan jeg vurder derud af hvor mine lysestager skal stå og derefter pynter med en håndfuld skaller som jeg ligger lidt i bunker. Jeg ligger ikke muslingeskaller på hele bordet men holder det i nogle grupper så det kommer til at se mere enkelt ud på bordet.

Til sidst sætter jeg tallerkner, glas og bestik på bordet.

Pynt udenom bordet

Som skrevet ovenover så gør det meget for at fuldende stemningen, når man forsætter pynten man har brugt på bordet til udenom bordet. Det kan gøres lige som man har lyst til. Jeg har her købt nogle palmer til at stå på terrassen, brugt en plaid med en blå strib i, som også er i de mundservietter jeg har brugt på bordet. Pude med palme tryk for på den måde at bløde op med lækre bløde tekstiler og stadig holde mig til stilen og farver jeg har valgt at bruge på borddækningen. A table story kan skabes med en kombi af borddækning og dekoration af rummet omkring spisebordet. Det er helt op til dig hvilken historie dit bord skal fortælle.

Sommerbord
Har du brug for hjælp til Borddækningen til din fest?

Står du og skal holde en fest eller måske bare de nærmeste veninder hvor i skal have en dejlig aften sammen, så hjælper jeg gerne med pynten og leje af service. Giv dine gæster en oplevelse med et smuk dækket bord, smukke tallerkner og glas. Udlejning af smukt service i hele landet. Eksklusiv borddækning med flotte detaljer, udlejning af vinkølere, bestik, stole mm. Hos Lunstyle hjælper vi også gerne med blomster – blomster dekorationer, vaser og diverse pynt til et flot dækket bord.

+ +