fbpx Skip to main content

Jeg er ikke den helt store kaffe drikker så jeg har faktisk længe troet at tiramisu ikke rigtigt var noget for mig. Lige indtil vi fik den på en lækker italiensk restaurant, så var jeg solgt. Blød, cremet og sød. Hver mundfuld er magisk. På italiensk betyder Tiramisu noget alla ”saml mig op” eller ”kvik mig op”

Tiramisu er en klassisk lagkage i Italien og den smager fantastik dejlig. Den italienske lagkage består af creme med mascarpone, ladyfingers, som dyppes i kaffe og Disaronno Mandellikør. Jeg elsker mandellikør jeg synes ikke smagen af alkohol bliver for intens med mandellikør, men det er en smagssag. Nogle bruger cognac og marsala som blades i kaffen. Det er også en mulighed.

Tip: Når du skal dyppe ladyfingers i kaffen og mandellikør så er det vigtigt at det gøres hurtig. De suger hurtig og de må endelig ikke blive for våde i konsistensen. Jeg vender dem hurtig på begge sider i kaffen og ligger dem hurtig over i fadet.

Jeg har før prøvet at ladyfingers bliver for våde og det kan ødelægge kagen for den vil blive stærk og smattet i fadet.

Servering: Du kan servere din tiramisu i et fad eller du kan servere den i små portionsanrettet skåle eller glas. Det er altså også rigtigt hyggeligt at få serveret en sød lille skål med Tiramisu til dessert. Hvis du vil servere din tiramisu i glas, knækker du ladyfingers i den rigtige størrelse så de kan være i glasset. Dypper dem i kaffen og ned i glasset. Samme fremgangsmåde men knæk dem af så de passer til din bageform, skål eller glas.

Ingredienser:

2 dl. Stærk afkølet kaffe

½ dl mandellikør

Ca. 125 g. ladyfingers

250g. mascarpone

75g. sukker

1,5 æggehvide (1 bærger pasteuriseret)

2 æggeblommer (1 bærger pasteuriseret)

Til pynt:

Ca. 2 spsk kakaopulver, usødet.

Sådan gør du:

  1. Bland den afkølede kaffe med mandellikør.
  2. Pisk æggehvider stive i en skål
  3. Pisk sukker og æggeblomme hvide, og luftig i en skål.
  4. Tilsæt mascarponen til æggeblommer og sukker. Vend det forsigtigt.
  5. De piskede æggehvider vendes forsigtigt i cremen, så luftigheden bevares.
  6. Dyb ladyfingers hurtig i kaffe/mandellikør blandingen.
  7. Læg de våde ladyfingers i et fad (ca. 24×19 cm) i et lag. Derefter cremen og så ladyfingers igen og slut af med creme.
  8. Sæt din tiramisu i køleskabet i min. 4 timer eller til næste dag.
  9. Drys med kakao pulver inden serveringen.

 

Hvad er ladyfingers? Ladyfingers er en slags småkage, kiks som består af æg, sukker, mel og vanilje. En aflang kiks med sukker drys på toppen. De kan købes færdig i alm. Supermarked.

Hvad kan erstatte ladyfingers? Det tætteste du kommer på ladyfingers er nok makroner. Det er noget af det samme men alligevel ikke helt. Jeg vil til en hver tid anbefale Ladyfingers.

Hvad er Mascarpone? Mascarpone er en mild, cremet friskost af creme fraiche og fløde

Leave a Reply