fbpx Skip to main content

Som i jo kender mig, så elsker jeg at pynte et smukt bord og julebordet har jeg tænkt lidt over – hvad har jeg lyst til? skal det være friske blomster, tørre blomster, skal det være masser af gran og juletræer. Men da jeg kom på Proflora (gasa hed det i gamle dage – et sted butikker kan handle blomster) og så deres udvalg af blomster, så var jeg slet ikke i tvivl. En kompakt juledekoration med høje slanke lys og friske blomster, er lige det jeg træner til.

Her viser jeg step by step hvordan jeg har lavet blomsterdekorationen. Fremgangsmåden er den samme om det er til konformationsbordet, bryllupsbordet eller bare en blomsterdekoration til sommerfesten. Du bruger bare noget andet grønt, i stedet for gran og fyr og selvfølgelig kogler med guld glimmer. Jeg har lavet min dekoration i 3 dele. Det gør den bare nemmere at flytte rundt på. Men jeg laver den som en samlet dekoration. Det ses ikke at den er i 3 dele. Det dækkes fint med blomster.

Jeg har brugt følgende blomster:

Pistache Opgetrokken Rood 50cm
Sanguisorba Red Dream
Ran Su Pon Malva
Gran
Fyr grene

Derudover har jeg brugt:

3 stk. oaiss
3 stk oasis forme (kan købes ved din blomsterbutik)
Kogler m. guldglimmer fra Rosen-lund
Ståltråd

Sådan gør du:

Først skal du gøre dit oasis våd. Lad det trække stille og roligt i håndvasken. Kom de 3 oasis i en oasis bakke eller en anden bakke du har, som din dekoration skal være i.

   

Herefter skære jeg oasis til med en kniv. Jeg fjerner kanter og højden så dekorationen ikke bliver for høj. Husk når der kommer blomster i så bliver den endnu mere høj. Sæt dine lys i. Jeg har sat mine 4 lys lidt forskudt af hinanden. De kunne også stå på en lige række men jeg har her gjort det zig zak.

     

Herefter begynder jeg at komme gran i oasisen. Jeg dækker den grimme oasis bakker med gran og kommer lidt gran ind i dekorationen også. Jeg tager 1 blomst variant af gangen eller grøn variant. Nu har jeg dækket den med gran og det bliver min form på blomsterdekorationen. Et lille tip: Hvis jeg vil have bord dekorationen lidt mere aflang så skulle det gran i enderne være længere så den ligesom “flader” mere ud i enderne.

   

Nu skal der endelig kun tilsættes blomster – husk igen at tage en blomst variant af gangen. Efter alt gran er kommet i oasisen, kommer jeg de røde blad grene i oasisen og tilsidst blomsterne (Ran Su Pon Malva)

   

Jeg slutter dekorationen af med fyrregrene og binder ståltråd på de fine guld kogler og stikker dem ned i oasissen.

     

Så er dekorationen klar til at komme ind på julebordet og pynte. Hvis du er til mere glimmer kan du gi dekorationen en med glimmerbøssen.

Sanguisorba Red Dream blomsten har jeg valgt at være lidt længere end alle de andre blomster i dekorationen fordi det er en let blomst. Den giver noget lethed til den lidt tunge blomsterdekoration.

Du ønskes en rigtig glædelig jul :)

Kh. Tanja

 

Leave a Reply