Opskrifter

Opskrift på lækker amerikansk æbletærte

Opskrifter

Opskrift på lækker amerikansk æbletærte

Opskrift på lækker amerikansk æbletærte

September måned er en rigtigt god æblemåned hvor de første æblesorter bliver modne. Så det er oplagt at bruge de lækre danske æbler til en lun lækker amerikansk æbletærte. Æbletærten her er perfekt at servere en eftermiddag til familien eller gæster med flødeskum eller creme fraiche oprørt med vaniljesukker.

Æbletærte er et stor hit herhjemme og denne opskrift har jeg brugt en del gange efterhånden. Æblerne bliver lukket inde i tærten med et dej låg som gør æblerne lækre bløde med et strejf af kanel smag. Det gør kun æbletærten endnu bedre.

Jeg har bagt mange lækkerier med æbler eftersom vi ca. 300 frugttræer fordelt på pære, blommer og æbler. Så jeg elsker at finde nye opskrifter med æbler, men denne amerikanske æbletærte er altid populær når den serveres for familie og venner. Den sprøde brune tærtetop og duften af æble og kanel går man aldrig galt i byen med.

Jeg har brugt Discovery æbler, da det er dem vi har lige nu, men andre æble sorter kan selvfølgelig også bruges. Aroma æbler vil også være rigtigt lækkert.

Opskrift:
Mørdej:

  • 150g. smør
  • ½ dl flormelis
  • 4 dl hvedemel
  • 1 æg
  • ½ spsk. Vand

Fyld:

  • 10 æbler (hvis der er mange små æbler så tag lidt flere æbler fx 12 æbler)
  • Saft af 1 citron
  • 4 spsk. Sukker
  • 50g smør
  • 2 tsk. Stødt kanel
  • 1 tsk. Stødt ingefær

Til Pensling:
Æg, mælk og drys med rørsukker

Til servering:
Si flormelis på æbletærten, flødeskum eller creme fraiche med vaniljesukker i.

Sådan gør du:

Mørdej:
Kom smør, mel og flormelis i rørmaskinen. Tilsæt æg og vand. Pak dejen i film og sæt den i køleskabet i ca. 30 min.

Fyld:
Skræl og udhul æblerne og skær dem i både. Hæld citronsaft ud over alle æblebådene. Steg æblebådene i en stor pande med smør, krydderier og sukker. Lad dem køle af i et stor fad.

Tærten:
Del mørdejen i 2 dele. Strø mel på boret og rul denne ene mørdej ud i en cirkel så den passer til din tærteform. Ca. ½ cm tyk.

Læg dejen i tærteformen og lad den overskydende dej blive hængende ud over kanten på tærtefadet. Kom de stegte æblebåde i tærteformen og tryk dem let i tærteformen med en grydeske. Kom den hængende dej over æblebådende, så den er med til at lukke tærten tæt inden låget kommer på.

Rul herefter resten af dejen ud og brug som låg ovenpå alle æblebådene.

Rør æg og mælk sammen og pensel æbletærten. Drys med rørsukker

Snit eller lav små huller i låget og bag æbletærten nederst i oven på 180 grader i ca. 30 min

Server den lune æbletærte sammen med en god kop te eller kaffe

+ +